Diabetes beweegprogramma in Haarlem

Wij gaan verder dan een beweegprogramma… wij proberen jou van de medicatie af te houden of de medicatie te verminderen. Dit programma gaat in samenwerking met verschillende disciplines en valt dan ook niet alleen onder fysiotherapie.

Diabetes type 2 is geen chronische ziekte. Met behulp van de nieuwste inzichten en de juiste adviezen is diabetes type 2 vaak zonder medicatie te behandelen.

Samen met de diƫtist, leefstijlcoach en trainer kun jij ook de klachten die diabetes veroorzaken verminderen. Door middel van een duidelijk stappenplan helpen wij jou op weg.

Hoe fijn zou het zijn als je niet die ellendige medicatie (meer) nodig hebt.

Maar wat is dan Diabetes type II;
Kort door de bocht is bij diabetes type II het suikergehalte (glucose) in het bloed te hoog. De reden hiervan is dat het lichaam minder gevoelig is geworden voor insuline en de insulineproductie uiteindelijk minder wordt.

De oorzaak hiervan ligt deels in een stukje erfelijkheid en deels in onze manier van leven. We eten de verkeerde dingen, bewegen te weinig, slapen te onregelmatig en hebben te veel stress. Het gevolg is een lichaam dat van streek is, te weinig energie en te zwaar. Het is niet voor niets dat de meeste mensen met diabetes type II over het algemeen te zwaar zijn, een te hoge bloeddruk hebben en een te hoog bloedvetgehalte (triglyceriden).

Neem contact met ons op voor een intake.

Afspraak maken
Chat nu met ons

Of volg ons op: